dimecres, 18 de maig del 2016

Güegüillos

Català  Español  
Poques coses il·lusionen més que observar com la teva filla va aprenent a llegir, cada dia una miqueta millor. Agafa el seu llibre de l'aneguet lleig, escrit en lletres majúscules i ho assimila síl·laba a síl·laba.
De vegades passa a gran velocitat sobre paraules que ha memoritzat i unes altres, amb paraules més complexes, s'ennuega en diftongs, ce hacs, o te ics. No importa, cap obstacle impedirà que continuï aprenent en un procés exponencial.
Poques coses il·lusionen més, he dit, però fa pocs dies es va superar explicant-nos el seu primer acudit. Va ser aquest diumenge. Els dies festius, quan la Laia es desperta, ens crida a plena veu "Papa, mama! Tanqueu-me la porta!" Sempre ens demana el mateix. Al principi jo pensava que era perquè no li entrés la llum del passadís. Aviat vaig esbrinar que en realitat ho feia per sortir corrent cap a la nostra habitació per sorpresa, tan aviat com nosaltres tornàvem al llit després de mig tancar-li la porta per amagar la molesta claredat. Es fica al llit una estona amb nosaltres, deu minutets, per rebre uns quants mimos i dotzenes de petons, abans de dir-nos que vol anar al menjador a esmorzar i veure els dibuixos animats.
Aquest diumenge, entre mimos i petons ens va dir. "Aquest acudit m'ho ha explicat la Judith, la meva professora d'anglès: Un hombre entra en una peluquería y pide que le corten el pelo. El peluquero pregunta "¿Le corto también las patillas?" y el hombre contesta "¿Y con que ando? ¿Con los güegüillos? " Ens va fer molta gràcia ho bé que havia explicat l'acudit i aquesta expressió de "güegüillos", fruit del desconeixement de què significa. Ens va enxampar completament por sorpresa, i per això va ser tan especial.
Es tracta d'un moment emocionant doncs som conscients que tenim a casa un diamant en brut, amb moltes ganes d'aprendre cada dia coses noves, amb el risc que també comporta doncs no totes aquestes coses noves seran del nostre gust, segur. De totes maneres, hem de quedar-nos amb allò de positiu, Laia vol aprendre i nosaltres estem disposats a ajudar-la.

1 comentari:

Mónica-serendipia ha dit...

Hahahahahahaha!!! M'has alegrat el dia. Ptns.

Licencia de Autor